Vilken helg!

Wow, vilken idrottshelg! Strömnäs GIF herrar vann med 26-25 mot Norrfjärden i DM på lördag. Dagen efter vann vi (Damerna) mot BBK med 43-20! I denna DM-match gjorde tjejerna en kanoninsats där försvarsspelet och snabba uppspel var "nyckeln till framgång". Öjebyns innebandydamer vann med 13-2 på lördag och visar att de är klart på G nu när målskyttet också kommit igång. Tredje segern ett faktum. Herrlaget tog första segern i Div 1 med 6-5 mot Mora och har nu fått se att de kan (kanske de visste redan) vara med i leken om att få vara kvar i serien. Wibax pulvriserade Härnösand med 15-4 (tror jag) i lördagens match och spelade 4-4 mot RIG Umeå (alltid fart och fläkt när de är med) på söndagen. Pite Hockey vann i Div 1 Norra och likaså gjorde Luleå och Skellefteå i Elitserien.

Man hinner ju inte med allt så denna helg prioriterades till handboll och Wibax match mot RIG blev en bra avslutning på idrottshelgen. Jag höll förresten på att glömma det som var kanske allra bäst. Liverpools 1-0 borta mot Chelsea och upp i topp i Premier League smäller j-t högt! Nästan lika högt som SGIF-damernas seger ...

Klart med Allsvenskan för PIF-tjejerna!

Nu har PIF-tjejerna fixat en plats i Allsvenskan nästa säsong! Seger med 2-1 borta mot Västerås och dessa fantastiska tjejer är i fotbollens finrum. Otroligt starkt gjort, speciellt hösten, eftersom PIF-tjejerna "bara" hade en seger, 5 oavgjorda och en förlust när man kollade tabellen i juni.

Ett stort fett GRATTIS till tjejerna, ledarna och hela föreningen!


Nu är allt normalt igen!

Snittet på 1 inlägg/dag är nu kört. Visste jag väl redan från början. Men det känns som ett normalstillstånd på nåt sätt. Likaså att löven numer är förpassade till släpet tillsammans med resterna av komposten. Iaf de flesta löven ...

Ett annat normaltillstånd är att jag numer är med i handbollens värld igen. Jag har gått in som lagledare för Strömnäs GIF:s damer vilket känns jättekul och spännande. Det är ett ungt lovande gäng som startat sin serie med 3 raka segrar så det ser bra ut. Men det är klart, en förlust i nästa match så ryker man väl all världens väg misstänker jag.

2 matcher i DM i Piteå helgen 25-26/10 blir kul så kom gärna och se!
NIF - SGIF Herrar 25/10 kl. 14.00 i Norrfjärden
SGIF - BBK Damer 26/10 kl. 12.00 på Pitholm



Allsvenskan ÄR nära!

Piteå IF:s damer är nära Allsvenskan! Så är det bara! 6-0 idag mot Sundsvall och 1 pinne räcker i sista omgången eftersom Bollstanäs vann med 3-1. PIF-tjejrna kan t.o.m. med förlora med uddamålet om Bollstanäs samtidigt bara vinner med ett mål också. Då skulle båda lagen hamna på samma poäng, samma målskillnad men PIF fler gjorda mål. Om jag räknat rätt och att det är så förstås?

Efter tjejernas match rusade vi hem från LF Arena, bytte om för sport inomhus. Norrmalmia och Wibax innebandy hägrade. Efter en trevande start tog Wibax över och vann mot Argentum med 9-4. Trots allt stabilt av Wibax.

Dags att avrunda denna Sportlördag med att besegra Portugal i VM-kvalet. Ganska härligt att avrunda med en match i TV-soffan. Synd om mina polare som måste sitta på en VIP-läktare på Råsunda med 3-rättersmiddag och vin! De stackars, lidande pöjkarna ...

Löv är energislukande!

  Löv kan tyckas vara vackra på höstkanten men jag vet inte det jag. Tänk bara när det gröna går över i gult för att sen bli rött/rödbrunt och landa i brunt. För landa gör de j-arna!

Vårt hus måste, i förhållande till garagets placering och vilket väderstreck de båda är placerade i, vara helt fel ute när det gäller höstlöven. ALLA löv hamnar på bilen eller vid bron eller på bron. När det sen är fuktigt/blött så kan t.o.m. en gråsten räkna ut att de fastnar på bilen. De fastnar under skorna. Sen har man de "vackra" löven inomhus till beskådning i ett varmt och skönt klimat där de torkar sönder och sprids ännu lättare.
 Detta innebär att en annars så lugn och timid man som jag, ständigt går omkring i ett kaos av tankar! Min hjärna säger: "Lägg ingen energi på löven" medan mina känslor säger: "Elda upp de j-a löven." Mycket har faktiskt hänt de senaste åren i mitt liv och jag har lärt mig att fokusera på rätt saker, inbillar jag mig iaf, men vissa saker kan fortfarande reta mig ordentligt. Detta blev tydligt när jag för någon helg sen skjutsade min son till Skellefteå på Dreamhack. Det blåste rejält och vad tror ni landar mitt på rutan under färden söderut? Jo, mycket riktigt: De j-a löven! Jag konstaterade lugnt (?) att jag fortfarande hatar löv iaf. 

Nu har jag i 2 dagar klarat mig bra. Väldigt få löv som landar på bilen eller som landar på bron. De kommer inte in i huset heller i samma utsträckning. Jag har idag upptäckt att jag känner mig mycket piggare än på länge och detta måste vara det yttersta beviset på att löv ÄR energislukande så mitt tips är: 

Lägg ingen energi på fallande löv! De kommer ner vare sig du vill eller ej!  

ps!
Snart kommer snön och vart tror ni den hamnar i stora drivor?
ds!

Kommuntjänstemän jobbar faktiskt mer än full tid ibland ...

Äntligen hemma efter en hård dag i kommunens tjänst. Tro det eller ej men det finns faktiskt anställda inom kommunala verksamheter som jobbar sina 8 timmar varje dag. En del t.o.m. mer än sina 8! Undrar om inte kommunanställda har oförtjänt dåligt rykte? Eller?

Förmiddagen ägnades åt de deltagare jag träffar i ett EU-projekt som heter KomPaRe och vi diskuterade allt möjligt från arbetsmarknad, via datorer till bloggande. Givetvis hann vi med frukost också innan det helt plötsligt var dags för lunch. Å då var klockan framåt halv 1. Möte i 2 timmar + en massa administrativt arbete och sen var en dryg dag till ända. I morgon är det Skellefteå som gäller. Dock inte ishockey eller så utan helt vanligt jobbande.

Apropå ishockey undrar man om det inte går åt skogen för länets stolthet Luleå Hockey? De har ju börjat rent ut sagt uselt så det ser inte speciellt ljust ut för tillfället. Då ser det bättre ut för våra grannar i söder, Skellefteå AIK, som har tagit 12 av 24 poäng. Hoppas att det håller i sig så inte AIK också dras med i nedflyttningsträsket.


Drygt 20 timmar sen första inlägget. Håller ett snitt på drygt 1 inlägg/dygn. Kanon! Frågan är hur länge det håller i sig? Har på känn att det kan bli svårt att bibehålla detta fina snitt ...

Until we meet again, huvudet upp och fötterna ner och inte ... 


Sluta jogga, börja blogga!

Äntligen har jag kommit igång med nåt jag kanske orkar med? Blogga! Har fortfarande efter 3-4 veckor inte kommit igång med lattjandet av innebandy. Varken med gänget eller med jobbet. Först var det ett krånglande knä, sen en asjobbig, seg förkylning som inte ger med sig. Att sen förra säsongens innebandy blev grymt risig p.g.a. ovan nämnda knä gör att mina "polare", även de s.k. jobbarpolarna, förmodligen gottar sig åt mitt elände. Vet inte om man vågar dit? Undrar HUR mycket de kommer att häckla mig? För det kommer de att göra!

Det är för lite idrott just nu. Har bara hunnit med detta senaste dagarna:
Fredag kväll vann Wibax herrar i innebandy mot Skellefteå.
Söndag vann PIF-damerna mot Vasalund och närmar sig Allsvenskan i fotboll. Eller?
I kväll spelade Norrfjärden mot Boden i handbollens Div 3 och loosade.

Tyvärr missade jag en massa annan idrott i helgen men det är bara att ta nya tag. Om jag orkar? Det är nog lite synd om mig iaf ...  Host, snörvel och krax 

RSS 2.0