H1 & H2

H1 - Vilken kanonmatch vi gör i kväll! MAIF fick aldrig chansen att hänga på. Allt fungerade klockrent nästan hela matchen. En liten svacka i andra halvlek men efter en Time Out så funkade det igen och vi vann med 41 - 24. Kul oxå att de två junnisarna kom in och gjorde en bra match. Jag och Lasse gjorde dock bort oss. Vi skulle ha bytt "äldst" mot "yngst" (hade varit lite småkul) men nu blev det bara "äldst" mot "näst yngst". Dålig coachning där  ;-)

H2 - Lördag åker vi och blir "inspekterade" av ett par. Inget "swingers" på gång utan vi ska till en hundkennel och kika på voffsingar. Men jag tror att de vill se om vi duger som hundägare så jag får nog se till att sköta mig och visa upp mina allra bästa sidor. Hur det nu ska gå till? Vi har tidigare haft en Golden Retriever och en Flatcoated Retriever men nu går vi ner i storlek och tar en knähund. Helena har tänkt ligga och mysa i soffan tror jag ...

Iaf så blir det en Bichon Frise men inte förrän i mitten på sommaren. Om jag klarar "inspektionen" förstås? Namnet är redan klart, Det blir Bigge! Efter Big Boy förstås ... Å hur gulliga Bichon Frise är ser ni ju här!


Hej på er! Bigge var namnet!

Trötthet

Varför är man så trött? Kan ju vara så enkelt som att man sover för lite men jag tycker att jag känner mig mer trött än på länge. Har ingen ork för nånting känns det som. Men nu ska jag snart äta middag och sen väntar en kväll med Champions League och TV:n. Det blir nice att zappa mellan kanalerna. Måste ju hålla mig vaken :-) ...

Dags igen!

För ett inlägg alltså! Kände att det var dags idag oxå. Jag har haft en härlig dag vilket innebär mycket idrott. Inte så att jag själv rör mig speciellt mycket men mellan TV-soffan och kylskåpet under några timmar till dess att det var dags att åka till Norrmalmia på plastparty. Å det blev det verkligen! Först fick jag höra att Öjebyns innebandydamer hade säkrat seriesegern borta mot Kiruna (kanonbra gjort tjejer!) och sen blev det herrarnas tur att bjuda till fest. De spelade mot Gävle, som verkar bli tvåa i serien, och Gävle började också bra och hade väl egentligen matchen i sin hand. Men Patriots gav sig aldrig och helt plötsligt var det de som var i ledningen och Gävle som fick jaga. I slutet drabbades Gävlekillarna av några utvisningar och Patriots kunde enkelt gå ifrån till 13-8 tror jag det var. 

Det som ganska snabbt slog mig idag är att det inte bara är handbollen som har bekymmer med domare. I den här matchen var det inte heller speciellt bra. I början fick Öjebyn nästan inga domslut med sig och i slutet av matchen var det nästan som att det vände och blev Gävle som hade bakflyt med domarna. Låter konstigt om domarna då skulle ha haft rätt i sina bedömningar. Är det verkligen bara Gävle som ska ha frislag under första halvan av matchen och Öjebyn utvisningarna? Är det möjligt att Gävle helt plötsligt blir ett ruffigt gäng och att Öjebyn kan börja få sina frislag och Gävle utvisningarna? Nä, så är det givetvis inte.

Ojämn nivå i dömandet liksom i vår match mot Sikeå igår (seger med 41-21) då bl.a. en av våra spelare fick tre 2:or och därmed rött kort. Det jäkligaste var att det knappast var någon av dessa förseelser som borde ha renderat i utvisning. Detta var bara en liten synpunkt från gårdagens matcher i Jenningshallen (herrarna spelade oxå och den matchen vann Sikeå) och det värsta är att jag tror att INGEN av tränarna var ens i närheten av att vara nöjd med domarna. Inte Sikeås ledare och inte vi i SGIF heller. Min åsikt är att det bland många domare idag saknas viktiga delar som spelare måste ha. Spelsinne, spelförståelse, feeling osv. är även viktiga egenskaper för en bra domare. Tyvärr så är det inte många domare som har det inom handbollen och det kanske är så inom innebandyn oxå?     

"Det är inte lätt att va ödmjuk, för en som är felfri som jag" av Mats Rådberg & Rankarna, tror jag det var. Kommer inte ihåg. Det var så länge sen ...

Måste oxå säga att Wibax vann en jämn och kul match igår mot Thorengruppen från Umeå. J-t synd att man missade den matchen men till slut säger jag:

GRATTIS till seriesegern
Öjeby IBF:s Damer

Från Patriots hemsida:
http://www.oibf.net


Länge sen sist!

Hamnade tydligen i en djup svacka efter derbyförlusten. Iaf när det gäller bloggandet. Tänkte ändra på det nu! Senaste matcherna har gått riktigt bra. Ex. idag vann vi mot Sikeå borta med 41-21. Men största segern tog vi mot Umeå förra helgen, då vi vann med 56-26! Största segern jag någonsin varit med om. Annars är allt som vanligt. Har varit rätt kallt ett tag i Piteå nu. För kallt för mig ... Snöat har det oxå gjort. För mycket för min smak ... Ni som läste mitt inlägg om löven: Jag hade rätt! Vart hamnade den j-a snön om inte ... ni som inte har läst det eller kanske glömt det rekommenderar jag att läsa inlägget om de 'Energislukande löven'. Mina föraningar slog in kan jag lova. Men i mycket större omfattning! Vi hörs snart igen!

RSS 2.0