Jullugnt!?

Skönt med jul! Helt legalt att slappa framför TV:n, äta massa onyttigt osv. Sitter just och myser med ett vinglas och ser Elitserien, Linköping mot Brynäs. Inte för att jag bryr mig om nåt av dessa lag men det är ju idrott!

Btw vilket utbud det finns idag när det gäller att se idrott på TV. Annat var det förr. Kommer så väl ihåg när jag satt tillsammans med S-G Pettersson, högst upp på läktaren på Norrmalmia, och såg Wibax kvalförlora till Elitserien mot Dalen. Börjar vara många år sen men mitt i allt säger S-G till mig:
- Peter, vi är inte så jätteintresserade av idrott längre.
- Nähä, sa jag och undrade vad f-n han nu var ute efter.
S-G såg min förundrade min och så frågar han:
- Jamen, ser du på konståkning nu för tiden?
- Nä, sa jag. Det finns ju så mycket annat att se numer.
- Just det, sa S-G. Förr såg vi konståkning för det är också idrott ...

Så kan det vara. Allt förändras och idag har vi ännu större utbud av allt än vi hade denna helg då vi såg Wibax kvalförlora. Vill bara lägga till att de gick upp till Elitserien sen. Idag sitter jag med denna blogg, ser på Elitserien på TV, har koll på mobilen, MSN, mailen, olika gästböcker osv. Vilken julfrid man har! Eller? 

Åsså vann Liverpool idag. Så j-a nice!

Världens bästa gäng!

Halvtid!

Nu är det halvtid i serien för Strömnäs GIF:s damer. Idag var vi upp till Malmberget och vann tionde raka segern i serien! Det är rätt imponerande. Tjejerna har en otroligt hög lägstanivå och trots att vi inte spelar på topp så vinner vi ganska komfortabelt. Vilket vi allt som oftast gör. Både tjejerna och vi ledare har ganska höga krav på oss själva för vi vet vilken kapacitet detta gäng har. Men vi får inte bli FÖR självkritiska heller utan verkligen se det som fungerar bra. Idag var det "hemspringet" och skyttet från 9 m som inte riktigt fungerade men annars var det riktigt bra!  MAIF var rätt duktiga och kommer säkert att vinna många matcher framöver.

Nu är det 2 dagar på jobbet och sen blir det julmys. Känns jättebra!

God Jul och Gott Nytt År!

Öjeby IF startar lag i Div 6?

Upptaktsmöte tis 6/1 kl. 18.00 på Kansliet, Björklunda!


Öjeby IF ska förhoppningsvis dra igång ett lag i Div 6 som i första hand består av killar födda -92 från Piteå IF och Öjeby IF. Det finns dock plats för andra också. Det vi vet är att alla lag behöver någon "rutinerad" eller en "fighter", eller en "klassens clown" eller nåt sånt. Glädjespridare behövs, tekniska spelare, snabba spelare och de som "brinner" för fotboll osv. Det som är det viktiga är att alla hittar sin roll i LAGET. Om du är sugen på att spela med ÖIF i Div 6 under säsongen 2009 så hör av dig till oss. Men glöm inte att alla i detta gäng VILL någonstans. Är du inte beredd att träna "på riktigt" så kanske du ska söka vidare ...


http://www.laget.se/OIFH6F 


Julen närmar sig ...

... men lite mer handboll hinner vi med. På söndag drar vi och herrlaget i Strömnäs GIF till Malmberget för nya seriematcher. En perfekt uppladdning inför julen! Förutsatt att vi vinner förstås. Annars blir det träning, träning och åter träning. Inga julbord, choklad och annat onyttigt. Bara pasta, havregrynsgröt och dunderhonung i 2 veckor. Gäller givetvis inte ledarna ...

Annars känns det rätt soft med jul och nyår i år. Inte för mycket inbokat, ett par veckors ledighet från jobbet osv. Hinner pilla mycket navelludd under den tiden. Allt medan man petar i sig choklad, skinkmackor och annat gött, liggandes framför TV:n och inte får på sig "vanliga" kläder på hela dan. Detta kan ju givetvis bero på det man proppar i sig eller helt vanlig lättja. Så nice som det kan bli! 

Mmm. Mela glis? Jaaa

Stjärnor på is?

Umeå och handboll hela lördagen som slutade med vinst för SGIF-herrarna och damerna. Damernas segermatch var sanslöst målrik, 32-45 till SGIF-damerna, 77 mål på 60 min! Herrarna låg under med 6 mål i andra men vände och avgjorde i slutet och vann med 2 bollar.

Söndagen gjorde SGIF-damerna sin bästa match för säsongen och vann med 36-13 mot Kiruna på ett för dagen jättehalkigt golv. Karate/judo på specialmattor under lördagen gjorde att golvet under söndagen var mer likt en isbana. Det kändes som om vi var med i "Stjärnor på is" så släng dig i väggen Markus Fagervall. Herrarna isdansade sen in 2 nya poäng mot Kirunas herrar och har nu lika många segrar som BBK som leder den serien.

Avslutade kvällen med skönsjungande gospeltoner med Support Choir från Piteå som måste ha fördubblat antalet medlemmar de senaste åren. De blir också allt bättre och bättre och det låter riktigt bra numer. Jätteduktiga! Kan säkert PT:s musikrecensent Anders Sandlund intyga som oxå var där ...

Handbollsderby är kul!

Iaf när man vinner! Vilken otroligt skön seger vi jobbade till oss mot Lillpite! Tjejerna är fantastiska, och vad de kämpar. Otroligt roligt gäng att vara med i. Förutom att de är duktiga handbollsspelare är de dessutom jättekul att ha att göra med. Där är det inte långt till skratt minsann.

På lördag bortamatch mot Umeå och söndag hemma mot Kiruna. Kuuuuuuuuuuuligt värre ...

Go Green Mean Machine


RSS 2.0