Olycka med dödlig utgång

En tragisk olycka inträffade söndagen 25/7 på E4 strax norr om Piteå. I en krock mellan en personbil och en buss fick två vuxna och ett femårigt barn sätta livet till. En tioårig flicka är allvarligt skadad och de vet inte utgången ännu. Den som klarade sig någorlunda var en liten flicka strax under ett år men vad händer med dessa två som överlevde olyckan? En jobbig och oviss framtid för många och tragiskt för familj och andra anhöriga och vänner förstås men en annan sak som är tragisk är att den borde inte ha hänt! Inte enlig min mening iaf. 

För några år sedan erbjöd sig nämligen Piteå Kommun att förskottera pengar till Trafikverket (tidigare Vägverket) för att påbörja arbetet med att sätta dit s.k. mitträcke på denna sträcka mellan Boviken och Rosvik. Detta arbete har aldrig påbörjats då Trafikverket har skjutit upp detta och alltså inte accepterat erbjudandet från Piteå Kommun.

Ironiskt nog så läste jag dagarna innan olyckan något om att med mitträcken så har antalet allvarliga olyckor sjunkit drastiskt här uppe i Norrbotten. Om detta mitträcke hade funnits så skulle alltså denna olycka aldrig ha inträffat. Iaf inte på det sätt som nu skedde. Min fundering är givetvis varför inte Trafikverket tacksamt tog emot pengarna och genomförde detta arbete? Hoppas verkligen att det kommer upp ett inom en snar framtid. Men det hjälper förstås inte de som drabbats av denna helt onödiga olycka ...   

Läs mer? Kolla på:
http://www.pitea-tidningen.se


RSS 2.0