Vilken match!

Strömnäs Herrar vann idag mot HK Stockholm med en balja. SGIF hade många lägen att döda matchen men lyckades inte. HK är ett svårspelat lag och lyckades göra en jämn match mot slutet. Måste dock säga att de lyckades tack vare domarnas oförmåga att ta tag i matchen. HK fick förvisso många utvisningar men domarna släppte väldigt mycket. "Sila mygg och svälja kameler" var det som gällde idag för domarna. HK borde ha haft minst 2 röda kort redan i första halvlek efter att de dragit Strömnäsare i armen vid frilägen. HK filmade också en hel del och gjorde det betydligt sämre än SGIF:arna ... Men HK är som sagt väldigt svårspelade. Kul att herrarna vann sin andra raka!

För vårt damlag fortsätter allt strulande. Det har varit väldigt mycket sjukdomar, skador, spelare bortresta osv. + många flyttningar av matcher fram till nu. Å det verkar fortsätta med strulandet! Helgens matcher mot Sundsvall och Sollefteå blev uppskjutna då Sollefteå tydligen hade många sjuka. Jag har inga problem att flytta en match, hellre det än WO, men jag avskyr det sätt som Sollefteå skött detta på. Man bara dumpar över problemet på andra känns det som och förväntar sig att andra ska lösa deras problem. De har inte bidragit speciellt mycket själva till att försöka lösa det hela. Riktigt uselt gjort, enl min mening.  

Som det ser ut just nu så har vi typ 5 matcher i okt och nov. Ingen i dec och 11 matcher efter nyår! Helt vrickat egentligen. Vi hade en märklig serie förra säsongen men detta tar priset. Dessutom vet vi inte om derbyt mot Lillpite måste flyttas också. Igen! När vi flyttade matchen förra gången till den 6/11 blev vi aldrig informerade om att foajén på Norrmalmia var uthyrd till annan verksamhet den kvällen. Funkar inte bra att vara utan foajén i derbyt mot LIF. Villken annan match som helst men inte denna. Jaja, vi får väl se vad som händer ...


Hösttrött eller Baconfeber?

Har nu under drygt 2 veckor varit allt från halvrisig till risig. Emellanåt känns det som om man är på väg att bli frisk för att någon dag senare vara helt slutkörd. Igår skulle jag byta däck på våra två bilar men fick ge upp efter en. Kroppen orkade inte. Idag tog jag nästa bil och är alldeles skakig. Är man bara hösttrött eller kan det vara en släng av baconfeber (svininfluensa)? Nu blir det att softa resten av dagen med att se lite innebandy och handboll på Norrmalmia ... 

Btw så vann Strömnäs GIF:s herrar sin första seger i Div 2 i handboll igår. De vann mot Stockholmslaget Skuru från Nacka efter en jämn match där SGIF gick ifrån i slutminuterna till seger med 5 mål.

Handbollshöst

Den 19-20/9 var vi iväg till Bollnäs med ett ungt damlag (många återbud från "gamlingarna" gjorde att vi hade med oss många av våra duktiga 93-tjejer) som skulle spela 4 matcher mot lag från Div 1. Måste erkänna att jag och Håkan var lite oroliga att vi skulle bli allt för pulvriserade med tanke på förutsättningarna. Men alla tjejerna gjorde det kanonbra och vi förlorade visserligen alla matcherna men tjejerna bet ifrån ordentligt. Kändes riktigt bra trots allt!

Helgen efter var Håkan och Mari iväg till Stockholmstrakten med Juniorerna på SM Steg 1. Alla trodde att det skulle bli ganska tufft men det slutade med 3 relativt enkla segrar efter mycket bra spel av tjejerna. Framför allt försvarsspelet gladde. Nu blir det Steg 3 i december. Spännande!

Nu till helgen ska våra A-flickor iväg och spela SM Steg 1. Hoppas att det går lika bra som för junnisarna.

När nu våra 93-tjejer är borta till helgen så har vi inte så stor trupp i seriepremiären på söndag. Vi tål inte allt för många återbud för att det ska bli bekymmersamt. Men vi har ju några ess i rockärmen. Tänker då på Monkan, Lotta, Sandra ...


Söndag 11/10 kl. 15.00 på Pitholms sporthall

Div 2 Norra Damer


Strömnäs GIF - Kiruna Handboll




Vackert i Piteå

Synd att jag inte hade en kamera med mig. Det var verkligen vackert nere vid Norrstrand i kväll när jag och Bigge var ute på en tidig kvällspromenad vid halvsjutiden. En tanke som slog mig var att vi allt för ofta glömmer bort hur fint vi har det på hemmaplan. Men man blir ju hemmablind förstås. Bilderna ger egentligen ingen bra vink om hur vackert månen speglade sig i vattnet. Det stilla och kalla vattnet låg likt en spegel vari månen speglade sig i hela sin prakt ... Äh, nu går det för långt! Men vackert var det!

På söndag 11/10 kl. 15 ska ni komma till Pitholms sporthall och se vår seriepremiär mot Kiruna Handboll. Go SGIF!






RSS 2.0